Okoljsko ozaveščanje

Ker je pomembno, da se naučimo ravnati pravilno

V kontekstu trajnostnega razvoja je ključnega pomena, da imamo ozaveščeno prebivalstvo, ki v okolju vidi ne le naravni vir, temveč vrednoto, ki zahteva spoštovanje in skrbno ravnanje. V našem podjetju zato poudarjamo pomen okoljskega ozaveščanja kot temeljnega stebra našega prizadevanja za ohranjanje čistega in zdravega okolja.

Naše delovanje je usmerjeno v zmanjševanje okoljskih vplivov na vseh področjih, kar vključuje strategije za zmanjšanje količin odpadkov, njihovo ustrezno ravnanje in ponovno uporabo. S tem ne le izboljšujemo trenutne življenjske pogoje, temveč tudi aktivno prispevamo k ohranjanju zdravega življenjskega sloga.

Osredotočamo se na različne ciljne skupine, saj je vsak segment družbe ključen pri oblikovanju trajnostno naravnane skupnosti. Naše aktivnosti zajemajo otroke in mladostnike v izobraževalnih ustanovah, gospodinjstva ter poslovne subjekte. Za vsako skupino razvijamo prilagojene vsebine in metode ozaveščanja, ki vključujejo predavanja, delavnice, vodene oglede reciklažnih centrov, natečaje in skupinske diskusije.

Ključ je pravilno ravnanje z odpadki

Vsa naša prizadevanja so osredotočena na razumevanje in gospodarno ravnanje z odpadki, kar je ključno za spodbujanje okoljske ozaveščenosti in spremembe vedenjskih vzorcev. Naš cilj je, da vsak posameznik razume pomen pravilnega ravnanja z odpadki in kako lahko s svojim delovanjem prispeva k bolj zdravemu in čistemu okolju.

Zavedamo se, da je ozaveščanje proces, ki zahteva nenehno učenje in prilagajanje. Če prepoznate potrebo po dodatnem znanju na področju ravnanja z odpadki, vas vabimo, da stopite v stik z nami. Z veseljem bomo z vami delili naše izkušnje in znanje ter skupaj našli najprimernejšo obliko ozaveščanja za vas ali vašo organizacijo. Naša vrata so vedno odprta za vse, ki si prizadevajo za trajnostno prihodnost.

Skozi različne oblike ozaveščanja se osredotočamo na:

 1. otroke in mladostnike v vrtcih, šolah in drugih zavodih
 2. gospodinjstva
 3. poslovne subjekte

Koristne vsebine

Kako pravilno razvrščamo odpadke?

Po abecedi od A do Ž.

Maskota Snage in dežurni ekolog Duško med zabavnim druženjem z otroki, ki so še isti dan o pomenu varovanja okolja in pravilnem ravnanju z odpadki podučili svoje starše, bratce, sestrice, tete, strice in stare starše.

Z zelenimi stopinjami že v otroštvu

Okoljsko ozaveščanje je izjemno pomembno za vse segmente družbe, vključno z otroki, mladostniki, gospodinjstvi in podjetji. Za otroke in mladostnike je ključnega pomena, da se že v zgodnji dobi naučijo pomena trajnostnega ravnanja z okoljem, saj so prav oni tisti, ki bodo v prihodnosti oblikovali naš planet. V gospodinjstvih je ozaveščanje o okoljskih vprašanjih bistveno za vsakodnevno prakso ločevanja odpadkov, varčevanja z vodo in energijo ter zmanjševanja ogljičnega odtisa.

Podjetja imajo priložnost in odgovornost, da postanejo voditelji v trajnostnih praksah, kar ne le izboljša njihov ekološki vpliv, ampak tudi krepi njihov ugled in konkurenčnost na trgu. Skupno ozaveščanje in delovanje vseh teh skupin je ključnega pomena za ustvarjanje bolj trajnostne in ekološko odgovorne družbe.

Če se želite prijaviti k ozaveščanju, pokukajte v Duškov brlog.

Ostale dejavnosti

Ravnanje z odpadki

Vse za ustrezno okoljsko ravnanje: ločevanje, urniki odvozov in e-obrazci.

Javne sanitarije

Večkrat nagrajena čistost, dostopnost in ustrezna prilagojenost invalidom.

Urejanje okolja in prostorov

Pedantni na vseh javnih in zasebnih površinah.

Okoljsko ozaveščanje

Vse za ustrezno okoljsko ravnanje: ločevanje, urniki odvozov in e-obrazci.

Plakatiranje

Bodite vidni na najboljših plakatnih lokacijah na javnih površinah v Mariboru.

Zavetišče za zapuščene živali

Živalice v stiski nas potrebujejo. Nas, vas, vas in nas.

Akvarij-Terarij

Biotska raznovrstnost v središču mesta.

Koledar odvoza odpadkov za podjetja

 1. Vpišite vaš naslov
  V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.
 2. Povečujte karto
  Dokler se ne pojavi zelena ikona s številko v bližini vašega naslova.
 3. Prenesite urnik
  Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF-formatu.

Koledar odvoza odpadkov