22. april: Skupaj obeležimo dan Zemlje 2024

Pridružite se nam, da počastimo in proslavimo naš izjemni planet na ta izjemen dan. Dan Zemlje nas opominja na pomen ohranjanja okolja in trajnosti ter nas spodbuja, da stopimo skupaj in ukrepamo za bolj zdrav planet in svetlejšo prihodnost.

KDAJ: v ponedeljek, 22. aprila, med 9. in 15. uro

KJE: na Trgu svobode

Na dogodku se bomo osredotočili na pomen ponovne uporabe in izmenjave.

Zakaj si želimo, da se nam pridružite?

 • Prejeli boste koristne nasvete, povezane z našimi storitvami in odgovornim ravnanjem z odpadki.
 • Lahko se boste udeležili privlačne delavnice našega partnerja, Ropotarnice, na kateri boste spoznali različne prednosti ponovne uporabe.
 • Seznanili se boste z aktivnostmi krožnega gospodarstva na področju električnih in elektronskih odpadkov in zanimivo vsebino multifunkcijskega vozila E-transformer 2.0 podjetja ZEOS v sklopu njihovega Life projekta Spodbujamo e-krožno.
 • V kotičku za izmenjavo boste lahko predali kakšen še uporaben predmet ali preprosto iz ponudbe v kotičku vzeli kakšno stvar, ki bi vam lahko prišla prav. Izmenjevali bomo knjige, igrače, družabne in miselne igre, manjše športne rekvizite, dekorativne predmete.
 • Med 10.30 in 12. uro bo za vaša vprašanja na voljo direktor Snage mag. Franc Dover.
 • Lahko se boste zabavali in urili v znanju na področju ponovne uporabe in ločevanja odpadkov z vrtenjem kolesa sreče in se potegovali za praktične nagrade.
 • Za najmlajše bo poskrbel naš Duško in jih razveseljeval s svojimi vragolijami.

Vabimo čim več svojih uporabnikov in širše javnosti, da se nam pridružite in nas vprašate, kar nas že dalj časa želite vprašati, a morda za to ni bilo prave priložnosti.

Veselimo se druženja in delitve izkušenj, mnenj in koristnih vsebin ter priložnosti, da se skupaj zavemo pomena ohranjanja našega planeta ter razmislimo o korakih, ki jih lahko naredimo za bolj zdravo in trajnostno prihodnost. Pridružite se nam in skupaj ustvarimo pozitivno spremembo.

Imate vprašanje?

Naslov

Nasipna ulica 64, 2000 Maribor

PON - PET

8.00 - 14.00

Koledar odvoza odpadkov

Preverite, kdaj odvažamo odpadke na vašem naslovu.

Podobne vsebine

Obvoz na avtobusnih linijah 17 in 18

Zaradi zapore ceste v Koresovi ulici bo od 16. 5. 2024 od 8. ure do predvidoma 31. 5. 2024 oziroma dokončanja del obvoz na mestnih avtobusnih lini...

Športne igre mladih

Vabimo vas na Športne igre mladih v petek, 17. 5. 2024, ob 9.00 na Atletskem stadionu Poljane (Engelsova ulica 6, Maribor). V okviru dogodka bo po...

Koledar odvoza odpadkov

Koledar odvoza odpadkov za podjetja

 1. Vpišite vaš naslov
  V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.
 2. Povečujte karto
  Dokler se ne pojavi zelena ikona s številko v bližini vašega naslova.
 3. Prenesite urnik
  Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF-formatu.