Nastavitve piškotkov
Kosovni odpadki

Znotraj gospodarske javne službe za gospodinjstva izvajamo akcijsko zbiranje kosovnih odpadkov (do dva kubična metra na leto) oziroma jih odvažamo po naročilu. Naročilnico izpolnite in nam jo posredujte prek elektronske ali običajne pošte, po oddaji naročila vas kontaktiramo, da se dogovorimo o datumu naročenega odvoza kosovnih odpadkov.

 

Občani lahko vse vrste kosovnih odpadkov brezplačno oddate tudi v zbirnem centru.

Diši nam to, kar je vam v breme

Zavedamo se, da imamo časa vse manj. Zato vam pri odvozu kosovnih odpadkov nudimo dodatno pomoč. Zagotovo ste se že znašli v situaciji, ko bi nujno potrebovali odvoz kosovnih odpadkov, pa ni bilo nikogar, ki bi vam pomagal odpadke prinesti na prevzemno mesto. Zdaj tudi to naredimo mi. V ponudbo smo, proti plačilu (tudi v primeru, da imate odvoz brezplačen, saj zapade pod tisti odvoz na leto, ki vam brezplačno pripada), namreč dodali iznos odpadkov iz kleti, podstrešij, skratka iz prostorov, iz katerih želite. Odpadke nastavimo na prevzemno mesto, od koder jih nato tudi odpeljemo. Pokličite nas, z veseljem vam posredujemo še več informacij.

 

Kaj so kosovni odpadki?

Kosovni odpadki so odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za odlaganje v zbirnih posodah ali vrečkah za odpadke.

Med kosovne odpadke sodi sanitarna oprema, kot so umivalniki, kadi, straniščne školjke, pohištvo in oblazinjeno pohištvo, igrala, vrtna oprema, kolesa, večji kosi športne opreme, večji gospodinjski aparati in podobno. Med kosovne odpadke ne sodijo nevarni odpadki, pnevmatike, gradbeni odpadki in stavbno pohištvo, salonitna kritina in mešani komunalni odpadki.

 

Naročniški sistem odvoza kosovnih odpadkov*

V Mestni občini Maribor ter občinah Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Kungota, Ruše, Selnica ob Dravi in Starše kosovne odpadke odvažamo po naročniškem sistemu. Ta temelji na individualnem naročanju odvoza kosovnih odpadkov in to takrat, ko ga gospodinjstvo najbolj potrebuje. Vsako gospodinjstvo je enkrat na leto upravičeno do brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov, in sicer v obsegu 2 kubična metra, kar pomeni velikost običajne prikolice.

 

Za naročilo odvoza kosovnih odpadkov izpolnite naročilnico. Najkasneje v roku 21 dni po prejetju naročila, po predhodni uskladitvi termina, bomo opravili naročen odvoz kosovnih odpadkov. V večstanovanjskih objektih je postopek podoben, v tem primeru zadostuje skupno naročilo enega vhoda stanovalcev.

 

Pozor. Pri odvozu morate biti prisotni, saj vse odpadke, ki ne sodijo med kosovne, pustimo na prevzemnem mestu, ki ste ga dolžni zatem tudi ustrezno počistiti.

Prav tako morate zagotoviti, da so kosovni odpadki pripravljeni na prevzemnem mestu do 6. ure zjutraj, na dan odvoza.

 

 

*Zgolj v Občini Lovrenc na Pohorju ne izvajamo naročniškega sistema odvoza. Za dodatne informacije se obrnite na našo informacijsko pisarno.

 

Naročilnica za odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.