Nastavitve piškotkov
SPLETNI PIŠKOTKI

Na spletni strani SNAGA Maribor želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce pripravljamo akcije, in širimo ponudbo. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 

Zakaj jih potrebujemo?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov.
Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov.

 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo obiskovalcem
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo po želji prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, pametnega telefona), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine na vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. plačilni sistemi, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)


Katere piškotke uporabljamo?

  • PHPSESSID (6 dni): Začasni ali sejni piškotki, ki bodo izbrisani, ko boste zaprli brskalnik. Uporabljamo jih za začasno shranjevanje informacij, npr podatek o prijavljenem uporabniku.
  • Google Analytics (_ga (trajanje seje), _gid (2 dni)): Zbira informacije o tem, kako obiskovalci uporabljate našo spletno stran. Podatki se zbirajo anonimno, vključujejo pa informacije o številu obiskovalcev spletne strani, o viru obiskovalcev in o straneh, ki ste jih obiskali. Informacije nam pomagajo izboljševati spletno tiskarno, dopolnjevati ponudbo in kreirati akcije.
  • Prijava na enovice (__cfduid (1 leto), __lnkrntdmcvrd(10 dni), __mntz_lat_13f406e5c13d420918 , __mntz_usrd_13f406e5c13d420918 )
  • Cookie sprejem (CL_COOKIELAW (1 leto)), piškotek se uporablja za shranjevanje nastavitev Vaših izbranih dovoljenih piškotkov.
  • Nujni piškotki (phpsessid): Začasni ali sejni piškotki, ki bodo izbrisani, ko boste zaprli brskalnik. Uporabljamo jih za začasno shranjevanje informacij, npr podatek o prijavljenem uporabniku.

 

Onemogočenje piškotkov
 

Vi odločite, ali boste dovolili in ohranili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
 

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik s tabele, ki ga uporabljate:

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.