Snaga bo izvajala svoje dejavnosti po 1. aprilu brez večjih sprememb

 

Vlada je sledila predlogu strokovne skupine in sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa in ki bodo veljali od 1. do 12. aprila.

 

Snaga bo v tem času svoje dejavnosti na področju ravnanja z odpadki izvajala nemoteno, pri čemer bomo dosledno upoštevali vse potrebne zaščitne ukrepe za ohranitev zdravja.

 

*****

 

Odvoz vseh odpadkov bo potekal nemoteno, po običajnem sistemu in v skladu s koledarji odvozov.

 

Naročila za odvoz kosovnih odpadkov bomo sprejemali kot običajno.

 

Po praznikih, 6. aprila pričnemo z zbiranjem nevarnih odpadkov s premično zbiralnico — zbiralna akcija bo trajala do 21. maja.

 

Vsi zbirni centri ostajajo odprti in bodo obratovali po običajnem delovnem času. Ker je april mesec čiščenja je pričakovan večji promet na zbirnih centrih, zato uporabnike prosimo za strpnost in upoštevanje vseh ukrepov ob obisku zbirnega centra. Na območju zbirnega centra so lahko hkrati največ trije uporabniki, zato za lažjo in hitrejšo predajo odpadkov na zbirnem centru uporabnike naprošamo, da si odpadke že doma ločijo po vrstah, saj bo tako njihova oddaja potekala brez zapletov. 

 

Uporaba otroških igral ostaja še naprej omogočena, pri čemer vse uporabnike oz. starše otrok naprošamo, da so dosledni pri upoštevanju vseh aktualnih  zaščitnih ukrepov pri svojih otrocih. 

 

Mariborske tržnice bodo obratovale po običajnem delovnem času, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Tako bomo zagotavljali oskrbo z lokalnimi, svežimi in zdravimi dobrotami tudi v tem času. 

Mariborske tržnice bodo zaprte na Veliko noč, v nedeljo 4. aprila in na Velikonočni ponedeljek, 5. aprila

 

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem delovnem času z omejitvijo sočasne uporabe sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru.

 

*****

 

S 1. aprilom zapiramo vrata Akvarija — terarija v Mestnem parku za zunanje obiskovalce.

 

Prav tako s 1. aprilom zapiramo vrata Zavetišča za živali Maribor za obiskovalce. Ogled živali s strani potencialnih posvojiteljev bo omogočen na podlagi predhodne telefonske najave (02 480 16 60) ali najave preko e-pošte na zavetisce.mb@snaga-mb.si

 

Še naprej ostaja zaprta informacijska pisarna za osebne obiske uporabnikov. Uporabniki lahko vse zadeve urejajo preko e-pošte info@snaga-mb.si ali po telefonu 02 620 58 75 / 02 620 58 00.

 

 

 

V podjetje bomo v duhu upoštevanja vseh zaščitnih ukrepov v času po 1. aprilu omejili vsa osebna srečanja in sestanke s partnerji, strankami in drugimi zunanjimi deležniki.

 

 

Bodimo modri, ohranimo zeleno in ostanimo zdravi!

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.