Zeleni obrez do začetka maja tudi v vrečah

Pravila, ki veljajo za našo službo ravnanja z odpadki, so natančna in kot zanesljiv izvajalec javne službe jih moramo dosledno upoštevati. Kljub temu pa smo seveda tudi življenjski in se zavedamo, da je spomladanski čas povezan s številnimi vrtnimi opravili, med katere sodi tudi obrezovanje grmovnic. Zaradi tega marsikje pride do povečane količine zelenega obreza, ki ga odlagamo v posode za biološke odpadke. In če je zelenega obreza veliko, postane tudi posoda za biološke odpadke hitro premajhna.

 

Zato lahko v času do začetka maja, torej v času, ko bodo dela na vašem vrtu najbolj intenzivna po trdovratni zimi, izjemoma zeleni obrez na dan odvoza bioloških odpadkov nastavite tudi zraven posode za biološke odpadke, a prosimo vas, da ga zapakirate v vreče, skozi katere se bo videlo, da je v vreči zeleni obrez. V nasprotnem primeru vam vreče ne bomo odpeljali. Mi vam podamo roko, vi pa se držite naših navodil, pa bo slabe volje in vroče krvi veliko manj. Navsezadnje smo tukaj, da si pomagamo.

 

In naj vas ob tej priložnosti spomnimo, da s 1.4. biološke odpadke odvažamo tedensko. Tedenski odvoz bo veljal do 30.11., ko preidemo na zimski čas odvozov, torej na 14-dnevni odvoz. Biološki odpadki so najbolj dragoceni odpadki, saj jih vračamo neposredno nazaj v naravo, od koder brez kančka slabe vesti jemljemo in jemljemo tudi neobnovljive vire. Potrudimo se, da naravi vsaj skozi vestno ločevanje bioloških odpadkov nekaj vrnemo.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.