Kosovni odpadki

Znotraj gospodarske javne službe za gospodinjstva izvajamo akcijsko zbiranje kosovnih odpadkov (do dva kubična metra na leto), oziroma jih odvažamo po naročilu (z naročilom kesona ali pri manjših količinah s poltovornim vozilom). Občani lahko vse vrste kosovnih odpadkov brezplačno oddate tudi v zbirnem centru.

Novo v naši ponudbi

Zavedamo se, da imamo časa vse manj. Zato vam pri odvozu kosovnih odpadkov nudimo dodatno pomoč. Zagotovo ste se že znašli v situaciji, ko bi nujno potrebovali odvoz kosovnih odpadkov, pa ni bilo nikogar, ki bi vam pomagal odpadke prinesti na prevzemno mesto. Zdaj tudi to naredimo mi. V ponudbo smo namreč dodali iznos odpadkov iz kleti, podstrešij, skratka iz prostorov, iz katerih želite. Odpadke nastavimo na prevzemno mesto, od koder jih nato tudi odpeljemo. Pokličite nas, z veseljem vam posredujemo še več informacij.

Imate premalo kosovnih odpadkov, da bi napolnili keson? Ni problema, odvoz opravimo s cenejšim poltovornim vozilom. Pokličite nas, svetujemo vam, kako se najceneje znebite odvečnih odpadkov.

 

Kaj so kosovni odpadki?

Kosovni odpadki so odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za odlaganje v zbirnih posodah ali vrečkah za odpadke.

Med kosovne odpadke sodi sanitarna oprema, kot so umivalniki, kadi, straniščne školjke, pohištvo in oblazinjeno pohištvo, igrala, vrtna oprema, kolesa, večji kosi športne opreme, večji gospodinjski aparati in podobno. Med kosovne odpadke ne sodijo nevarni odpadki, pnevmatike, gradbeni odpadki in stavbno pohištvo, salonitna kritina in mešani komunalni odpadki.

 

Akcijsko zbiranje kosovnih odpadkov

Snaga v dogovoru z občinami Starše, Kungota in Lovrenc na Pohorju organizira akcijsko zbiranje kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Vsako gospodinjstvo ima v dogovorjenem času, predvidoma enkrat na leto, možnost brezplačno oddati kosovne odpadke. V Snagi organiziramo odvoz.

 

Naročniški sistem odvoza kosovnih odpadkov

V Mestni občini Maribor ter občinah Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Ruše in Selnica ob Dravi kosovne odpadke odvažamo po naročniškem sistemu. Ta temelji na individualnem naročanju odvoza kosovnih odpadkov in to takrat, ko ga gospodinjstvo najbolj potrebuje. Vsako gospodinjstvo je enkrat na leto upravičeno do brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov.

Za naročilo odvoza kosovnih odpadkov izpolnite naročilnico. Najkasneje v roku 21 dni po prejetju naročila, po predhodni uskladitvi termina, bomo opravili naročen odvoz kosovnih odpadkov. V večstanovanjskih objektih je postopek podoben, v tem primeru zadostuje skupno naročilo enega vhoda stanovalcev.

Naročilnica za odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev  (1.2 MB)