Prevzema rumenih vreč ni potrebno potrditi s podpisom

Odpadno embalažo zbiramo v rumenih vrečah. Vsako gospodinjstvo je upravičeno do predpisane kvote brezplačnih rumenih vreč na leto, ki je odvisna od velikosti posode za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov, ki jo uporablja gospodinjstvo. Tisti, ki uporabljate 120-litrsko posodo, ste upravičeni do 1 koluta oz. 26 rumenih vreč na leto. Tisti, ki uporabljate 240-litrsko posodo, ste upravičeni do 2 kolutov oz. 52 rumenih vreč na leto. Seveda lahko kadar koli med letom vreče tudi dokupite na sedežu našega podjetja, v zbirnem centru ali pri naših voznikih.

 

V novembru smo pričeli z deljenjem rumenih vreč in nekateri uporabniki ste se obrnili na nas z vprašanjem, ali morate biti v navedenem obdobju ves čas doma in čakati prevzem. Odgovor je seveda ne. Rumenih vreč nismo in jih tudi letos ne delimo proti podpisom, ampak jih samo nastavimo zraven vaših posod. Torej, v obdobju, ko v vaši občini delimo rumene vreče, ni potrebe, da nas čakate doma, saj vam bomo rumene vreče nastavili tako kot vsa leta doslej. Obdobje deljenja smo navedli samo zato, da imate orientacijo, kdaj vreče dobite in v kolikor jih ne prejmete, kdaj lahko to reklamirate.

 

Proti podpisu pa se še zmeraj delijo vreče za mešane komunalne odpadke, saj določeni uporabniki iz objektivnih in dovoljenih razlogov mešane komunalne odpadke namesto v posodah zbirajo v vrečah. Te vreče pa delimo proti podpisu in zato vreče delimo pretežno v popoldanskem času.


Razpored deljenja po občinah je naslednji:

  • v Selnici ob Dravi bomo vreče delili med 5. in 12. novembrom
  • v Mariboru bomo vreče delili med 1. in 17. decembrom,
  • v Kungoti bomo vreče delili med 17. in 23. novembrom,
  • v Pesnici bomo vreče delili med 24. novembrom in 1. decembrom,
  • v Staršah bomo vreče delili 14. decembra ter med 17. in 20. decembrom,
  •  v Miklavžu bomo vreče delili med 18. in 28. decembrom.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.