Kosovni odpadki - kako naročiti odvoz?

Odvoz kosovnih odpadkov je našim uporabnikom na voljo vse leto, in sicer jim v sklopu plačila mesečne položnice nudimo enkrat na leto odvoz kosovnih odpadkov v obsegu do 2 kubična metra, kar predstavlja manjšo polno prikolico. Ob naročenem odvozu kosovnih odpadkov največkrat odvažamo staro pohištvo – omare, kavče, vzmetnice. Druga velika skupina je odpadna električna in elektronska oprema – hladilniki, zamrzovalniki, mikrovalovne pečice … Na kupu, ki ga ustvari uporabnik, ko nam pripravlja kosovne odpadke za odvoz, se najde tudi sanitarna oprema (ploščice, umivalniki …).

 

Kako torej naročiti odvoz kosovnih odpadkov, ki vam enkrat na leto pripada brezplačno? Preprosto, pokličite nas na 02 620 58 00 in podali vam bomo razpoložljive termine. Na dan odvoza kosovne odpadke nastavite na običajno prevzemno mesto, pomembno pa je, da ste v času odvoza prisotni. Zakaj? Če ste na kup nastavili odpadke, ki niso kosovni, jih ne bomo odpeljali in pospraviti jih boste morali sami.

 

Najpogostejša vprašanja:

  • Ali ob naročilu odvoza kosovnih odpadkov, ki nam enkrat na leto pripada brezplačno, dostavite keson?

Ne, ne dostavimo kesona. Vi morate odpadke nastaviti na prevzemno mesto in mi jih na dogovorjen dan odvoza odpeljemo.

  • Ali obstaja možnost, da mi vaši zaposleni iz kleti iznosijo kosovne odpadke in jih potem v sklopu brezplačnega odvoza 2 kubičnih metrov odpeljete?

Seveda obstaja ta možnost, a storitev iznosa odpadkov je plačljiva. Pokličite nas.

  • Kaj se zgodi, če presežem količino 2 kubičnih metrov?

V tem primeru vam razliko zaračunamo po veljavnem ceniku.

  • Kako dolgo je potrebno čakati na termin odvoza kosovnih odpadkov?

Običajno odvoz opravimo v roku tedna dni od prejetega naročila, dlje kot 3 tedne pa zagotovo ne čakate na odvoz.

  • Rad bi najel keson. Kakšen je postopek v tem primeru?

Najem 5-kubičnega kesona, v katerega želi stranka odlagati mešane komunalne odpadke, še zmeraj stane 126,20 €, medtem ko najem 5-kubičnega kesona, v katerega odlagajo gradbene odpadke stane 106,70 €. Gradbene omenjamo zato, ker so drugi najpogostejši odpadki, ki se odlagajo v naročene kesone. Keson naročite in predhodno plačate v naši informacijski pisarni, ki je odprta od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. Naročilo lahko oddate tudi prek elektronske pošte in račun poravnate prek spletne banke, nam pa posredujete potrdilo o plačilu.

 

Skoraj vedno nas pričaka tudi kakšen odpadek, ki ni kosovni odpadek, in ga pustimo na lokaciji odvoza. Največkrat so to pnevmatike, ki sodijo na zbirne centre, kamor jih mora uporabnik pripeljati sam, za predajo pa ni doplačila, torej pnevmatike preda brezplačno. Pogosto nam uporabniki nastavljajo tudi odpadne barve, ki so nevarni odpadek in prav tako sodijo v zbirne centre ali pa v pomično zbiralnico nevarnih odpadkov, ki občane Maribora obišče dvakrat letno, prva letošnja akcija se je pričela v sredini aprila in traja do sredine maja. Pomična zbiralnica je namenjena nevarnim odpadkom, ki nastajajo v gospodinjstvih in občani jih vanjo predajo brezplačno. Urnik pomične zbiralnice bo uporabnike dosegel z naslednjimi položnicami, ki jih bodo prejeli od nas, objavljen pa je tudi na naši spletni strani.

 

 

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.