Dušku bosta letos delala družbo Vida in Metanko

Tudi letos se bomo družili v Mestnem parku na Art Kampu. Z eko delavnicami, na katerih bomo izdelovali eko denarnice iz odpadnih tetrapakov in zeliščne vrtove iz odpadnih plastenk, bomo prisotni vsak dan Art Kampa, torej od 21. do 30. junija. Novost letošnjih delavnic je, da jih bomo popestrili tudi z eksperimenti z vodo, za kar bo poskrbel Mariborski Vodovod, sicer pa se bomo učili, kako morajo materiali krožiti, če želimo še dolgo živeti v čistem in zdravem okolju.

 

Našemu Dušku se bosta letos pridružila dva prijatelja — vidra Vida, ki živi v čisti vodi in Metanko, ki pozna vse trike varčne uporabe energije. Pravilno ste ugotovili. Končno se nam je uspelo povezati in naredili bomo krožne delavnice, saj si vsa tri podjetja prizadevamo, da bi tudi v Mariboru materiali krožili in ne bi bilo presežnih odpadnih snovi, ki nam v tem trenutku povzročajo samo stroške. Pridružite se nam, zagotovo se boste tudi sami naučili kaj novega, kaj koristnega.

 

Za konec pa še poslastica. Naši ambasadorji, Duško, Vida in Metanko, so pripravili tudi prav posebno pravljico. Premierno jo bomo predstavili na pravljični uri v torek, 26. junija, ob 10. uri, ponovitev pa bo sledila v četrtek, 28. junija.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.