Art Kamp z manj odpadki

Letošnji Festival Lent v Mestnem parku prinaša novost — trudili se bomo, da bomo v Art Kampu ustvarili čim manj odpadkov, tiste, ki jih bomo, pa bomo prvič v Mariboru na tako množični prireditvi ustrezno ločevali. Koši, ki so postavljeni ob glavni promenadi parka, bodo ločeni po barvah — odvisno, kateremu odpadku so namenjeni (črna barva = mešani odpadki, rumena barva = embalaža, modra/rdeča barva = papir, bela/zelena barva = steklo). Poskrbeli bomo tudi za ustrezno število ekoloških otokov, zato izgovorov dejansko ni več.

 

V času trajanja Art Kampa bo dnevno organizirana zelena straža, ki so skrbela za opominjanje na to, kako pomembno je ločevanje odpadkov. Čeprav tehnika zmore že marsikaj, pa je še zmeraj ogromno odvisno od nas, ki proizvajamo odpadke. Praktično se vse začne prav pri nas. Ko se mi odločimo, da bomo z odpadkom ravnalo odgovorno in ga odložimo v ustrezno posodo, naredimo proces ravnanja z odpadki lažji in dejansko pripomoremo k temu, da iz odpadkov nastajajo sekundarne surovine, novi materiali in novi viri.

 

Tudi mi bomo prisotni v Art Kampu. Dnevno nas boste med 16. in 20. uro našli na glavni promenadi, kjer bomo pripravljali ustvarjalne delavnice ponove uporabe za najmlajše, v ponedeljek, sredo in soboto, 1. julija, pa se nam bo med 17. in 19. uro pridružil tudi Duško. Splača se nas obiskati, ker pripravljamo tudi presenečenje. :)

 

In kaj lahko naredite, da bo količina odpadkov manjša?

  • Na glavni promenadi je Mariborski Vodovod postavil pitnike. Prinesite svoje bidone in pijte vodo iz pipe, namesto da kupujete plastenke.
  • Zmeraj imejte v torbici praktično zložljivo vrečko iz blaga. Tako se boste izognili nenehnemu kupovanju plastičnih vrečk. Tudi na naših delavnicah jih bomo razdelili precej.
  • Gostinci v Art Kampu so zavezani k uporabi vračljive embalaže — jedilnega pribora, krožnikov, kozarcev. Posnemajte jih.
  • Vsi vemo, da brez odpadkov ne gre. Ko jih ustvarimo, poskrbimo, da jih dosledno ločimo. Naredimo nekaj za naš Mestni park in dokažimo skupaj, da zmoremo.

ODVOZ LOČENO ZBRANIH FRAKCIJ - MESTNA OBČINA MARIBOR

1.Vpišite vaš naslov

V okence za vnos naslova vpišite vaš naslov in izberite željeno ulico.

1.Poiščite ikono

Poiščite zeleno ikono s številko v bližini vašega naslova.

3. Prenesite urnik

Kliknite na ikono in prenesel se vam bo urnik v PDF formatu.